Jeg vil her komme med forslag til smukke bordopdækninger, samt komme med tips til hvordan jeres bryllup bliver som I drømmer om

Måske har I set mig trylle huse til hjem på TV3 programemt Boligkøb i blinde eller skabe de smukke rammer til Forsidefruernes talkshow.

Som boligstylist elsker jeg at være med til at skabe de smukkeste rammer, der indbyder til en god fest. Mit mål er altid at skabe en rød tråd, hvor jeg sikre den bedste gennemførte oplevelse fra start til slut.

Jeg inspireres af det unikke fra rå materialer, hvor jeg gør brug af smukke feminine linjer og derved skaber balance. Derudover har jeg altid fokus på at få det personlige udtryk frem for at gøre oplevelsen enestående, så man mærker jeres personality.

Camilla Rudnicki – Boligstylist

Borddækningen er med til at skabe en skøn stemning for festen. Det er vigtigt at tænke på alt fra dug, service, bordpynt samt blomster. For at skabe en gennemført fest er det vigtigt, at I holder jer til én stilart. Det kan være Feminint, Nordiske, Romantisk eller Maskulint, som alle er stilarter, der kan skabe en særlig stemning, når der skal dækkes et smukt bord.

Feminin stil

For at opnå et feminint udtryk i jeres borddækning er det vigtigt at skabe et enkelt udtryk, hvor det er bløde kanter og lyse farver som det dominerende.

Camillas tip – Sammensæt en vild buket, der skaber et centrum på bordet og dermed blikfang.

Maskulin stil

Et smukt rustikt plankebord er med til at forstærke den maskuline stil med den rå overflade. Det er derfor ikke nødvendigt at anvende en dug.
Det skal være enkelt, råt og rustikt. Grene og artiskokker er derfor et oplagt valgt som pynt.

Camillas tip – Jeg anbefaler at skabe en god konstrat til det maskuline ved at anvende sølv og glas på bordet.

Nordisk stil

Hold farvepaletten i enkle hvide og varme toner og opnå derved nordens minimalisme.
Glas og sølv er med til at opnå en elegance til det ellers meget enkelte udtryk.
Brug af dug er ikke altid nødvendigt, hvis bordet skal have et mere råt udtryk til det nordiske.

Camillas tip – Jeg anbefaler at gå efter service med rene linjer og pynt bestående af f.eks. grene og enkelte blomsterstilke.

Romantisk stil

En smuk candelabra skaber blikfang. De mange krummeluger og detaljer forstærker den romantiske stil.
Et stort lokale med flotte runde borde udtråler eksklusivitet, dog kræver det at antallet af gæster til jeres bryllup er stort.
Ved runde borde er det muligt for gæsterne at snakke på kryds og tværs – samtidigt er det muligt at skabe øjenkontakt.

Camillas tip – Jeg anbefaler, at skabe en god base for bordet. Det kan gøres ved at finde en smuk dug og service, der underbygger den stil, der ønskes for borddækningen. Derefter tilføres pynten, der forstærker det ønskede udtryk.

Du spiser også med øjnene. En undersøgelse har vist at ved et måltid, er det kun 15-20 procent, som er smagsindtryk, der kommer fra tungen. De øvrige 80 procent af smagsoplevelsen opnås gennem de øvrige sanser, hvor især synet har en stor påvirkning.

Kageopsats

En flot opsats er med til skabe mere blikfang omkring kagen. Kagen kommer til at syne af mere, idet volumen også bliver større.
Hos Festgården har I mulighed for at leje både kageopsats, kaffekander og alt service til kaffebordert.

Fisk og skaldyr er delikat, festligt og ser æstetisk flot ud, når det anrettes på en tallerken.

Jomfruhummer

4 personer
SAUCE: 2 dl hvidvin · 100 g smør · Salt · Peber
Fremgangsmåde.
Kom hvidvinen i en gryde, og lad den koge ind til ca. en tredjedel. Tilsæt smørret lidt ad gangen under konstant omrøring. Smag til med salt og peber.

JOMFRUHUMMERNE: 4 spsk smør · 2 fed hvidløg · 8 jomfruhummere · 1 citron
Fremgangsmåde.
Kom smør på panden og pres hvidløget. Lad smørret smelte og kom jomfruhummerne op i smørret. Jomfruhummerne svites på begge sider, til de opnår den rigtige røde farve. Hvis du vil være helt sikker på, at de er blevet gennemstegt, kan du inden stegning knække ”skjoldet” på halestykket på langs.

Camillas tip – Som tilbehør foreslår jeg eventuelt dampede asparges eller en hjemmelavet lækker aioli.

Skønne druer. Det er vigtigt at den vin I serverer for jeres gæster passer sammen med den menu I har fået sammensat. Hos Festgården har de et samarbejde med Aagaard kro, hvor deres sommelier er klar med rådgivning.

Rødvinen

Forslag på gode vine fra Aagaard kro:
Meo-Camuzet – Bourgogne Rouge – 2016
Coudoulet de Beaucastel – Cotes Du Rhone – 2016
Il Bruciato – Tenuta Guado al Tasso Antinori – 2016
Rimbalso – Ville di Antanè – 2016

Cocktails BÅDE TIL START OG SLUT. En god cocktail kan både være god som velkomst og som afrundning på middagen.

Gin og tonic

1 cocktail
1 del gin · 2-3 dele tonic · 1 økologisk citron · 3 kviste rosmarin
Bland gin og tonic i et pænt glas. Skær citronen i skiver, og pres lidt citronsaft i drinken. Pynt med citronskiver og rosmarinkviste.

Camillas tip – Hvis du ønsker en sødere drink kan du tilsætte lidt rørsukker eller pynte glassets kant med sukker.

Dry Martini

1 cocktail
5 cl. gin · 1 cl. tør Vermouth · Oliven · Is
Hæld Gin og Vermouth i et glas eller en shaker med isterninger og rør/shake, indtil den ønskede fortynding er opnået. Si indholdet over i et iskoldt cocktailglas, og pynt med en oliven.

Camillas tip – Til pynt kan man også bruge citronskræl, syltede perleløg, eller tilsætte lidt lage fra olivenglasset.

En flot kageopsats er med til skabe mere blikfang omkring kagen og en smuk kandelabre skaber blikfang på bordet og i rummet.
Hos Festgården har I mulighed for at leje både kageopsats, candelabra og lysekrone.

Lysekronen skaber hygge og stil

Ved at bruge en overdådig lysekrone som belysning vil opdækningen emme af romance og kærlighed.

Et stort lokale med flotte runde borde udtråler eksklusivitet, dog kræver det at antallet af gæster til jeres bryllup er stort. Ved runde borde er det muligt for gæsterne at snakke på kryds og tværs – samtidigt er det muligt at skabe øjenkontakt.

Er det et stort bryllup men et mindre lokale, kan det virke overvældende med runde borde, derfor vil langborde her være et godt valg.

Du kan også vælge et smukt rustikt plankebord der med den rå overflade skaber en varm og hyggelig stemning.

Designer stole

Hos Festgården er det muligt at leje Arne Jacobsen 7’er stole, som er med til at give et luksuriøst udtryk til din lokation samt borddækning.

Er du til det luksuriøse så kan du hos Dansk Lounge leje flere danske designermøbler.

Designermøbler der tilfører ekstra elegance til festen, hvis du ønsker, det er en tand mere eksklusivt, når gæsterne skal hygge sig.

Det ekstra – der også hører med til, at du får en god og vellykket bryllupsfest.

Nemlig opvasken og kvaliteten. Har du gjort dig tanker omkring opvasken og kvaliteten af det du lejer?

Opvasken slipper du for

Når du lejer service hos Festgården er det altid inkl. opvask. Når din fest er vel endt, skal du blot sørge for at skrabe servicen af. Du behøver ikke vaske eller skylle tallerkenerne af inden aflevering.
Festgården gør en dyd ud af at deres service bliver vasket ved 85 grader efter brug, så det altid er klar og rent til næste fest.

Standarden og hvad så…?

Standarden er måske ikke noget, du tænker over, før du står med et beskidt telt eller stole, glas der pludselig skal vaskes af i sidste øjeblik – altså du står med varer, der ikke lever op til dine forventninger og det er for sent at gøre noget ved det.

Når du lejer service, telte samt møbler hos Festgården garantere de, at alt er klart og rengjort.

De går ikke på kompromis med kvaliteten, og derfor bliver deres varer nøje gennemgået inden hver udlejning. Det vil sige du får leveret helt rent service klar til brug og uden skår i, alle telte er gennemgået og vasket inden de bliver stillet op til din fest, alle møbler bliver tjekket og vasket så de er klar til brug, når du modtager dem og det gælder for ALT hvad Festgården lejer ud.

SÅ vær opmærksom på standarden hos din udlejer. Besøg udlejer og tjek hvordan bryllupsteltet, stole, service m.v. ser ud, inden du lejer så du ikke ender i en ulykkelig situation.